Trådløs oplader til bilen: Sådan vælger du den rigtige!

feature-image

En trådløs oplader til bilen kan være en fantastisk tilføjelse til køreturen. Men der er er også forskel på, hvordan en mobilholder med trådløs opladning virker. I denne artikel giver vi dig derfor et overblik over fordele og ulemperne ved forskellige trådløse opladere til bilen.

Står du og skal købe en trådløs oplader til bilen kan det være en god idé at undersøge dine behov og ønsker nærmere.

Trådløse opladere til bilen kan nemlig adskille sig fra hinanden på en række punkter - fx i forhold til montering, fastsættelse af telefonen, fleksibilitet og opladningskraft.

Baseus Gravity mobilholder til luftkanal
Tjek BASEUS Gravity Mobilholder til luftkanal i shoppen

Derfor gennemgår vi i denne artikel en række eksempler på mobilholdere med trådløs opladning til bilen - og skitserer fordelene og ulemperne ved de enkelte, så du kan finde den trådløse oplader til bilen der er rigtig for dig.

Lad os starte med at se på, hvordan en trådløs oplader til bilen kan monteres!

Montering af mobilholder med trådløs opladning - fordele og ulemper

Der findes masser af forskellige muligheder for at montere en mobilholder med trådløs opladning i bilen. Men der er god grund til at overveje, hvad der er smartest for dig.

Lad os se lidt på fordele og ulemper ved fire forskellige monteringsmuligheder.

Mulighed 1)

Én måde at montere en mobilholder med trådløs opladning er i bilens forrude. Denne type telefon opladere til bilen har typisk en sugekop i enden, så selve opladeren kan suge sig fast i ruden uden at falde af. Ved denne type trådløse mobilholdere er det vigtigt at se på, hvordan sugekoppen fungerer. Det er fx ikke smart, hvis sugekoppen fungerer ved hjælp af fugt, da opladeren så typisk sidder dårligere fast, ligesom det er de færrest bilejere der har lyst til at fedte ruden til for at få en telefon oplader til bilen sat fast.

Der findes trådløse opladere, der monteres ved at opladeren holdes op mod ruden, hvorefter der presses ned på en knap, som lader den trådløse mobilholder suge sig fast til forruden. På den måde sidder opladeren fast uden at svine forruden til - og den falder ikke af, hvis der er bump på vejen!

Mulighed 2)

En anden måde at montere en trådløs oplader til bilen er simpelthen ved at opladeren klistres fast til enten instrumentbrættet eller forruden. Mens det kan lyde nemt, så kan det sjældent anbefales at montere en qi oplader til bilen på den måde. Det skyldes, at opladeren i de færreste tilfælde vil sidde særligt godt fast ved brug af klister. Efter noget tid vil denne type trådløse oplader til bilen typisk løsne sig på grund af kvaliteten af klistret, rystelser og støv på instrumentbrættet. Det er meningen, at en mobilholder med trådløs opladning skal være en sikker, lækker og smart tilføjelse til bilen - men hvis der er mulighed for at den trådløse mobilholder falder af eller løsner sig, er den istedet for blevet til et problem.

Mulighed 3)

En tredje monteringsmulighed af en oplader til mobiltelefon til bilen er, at den klipses fast til udsugningen. Dette kan være en god mulighed for mange, fordi man er sikker på, at den trådløse mobilholder bliver siddende, hvor den skal. Mange foretrækker, at den sidder i udluftningen, fordi man fra førersædet her har et godt overblik både over vejen og mobiltelefonen samtidig kan bruges til håndfrit opkald, afspilning af musik, eller GPS uden man skal læse sig frem for at nå telefonen i holderen.

I sidste ende er det selvfølgelig en smagssmag, hvordan man foretrækker at montere sin mobilholder med trådløs opladning i bilen. Andre - typisk dem der bruger en mobilholder med trådløs opladning til GPS - foretrækker fx, at den sidder i forruden, fordi det her er let at kaste et blik på telefonen uden at flytte fokus. Eller at den monteres på en helt fjerde måde.

Mulighed 4)

En sidste mulighed er en qi oplader til bilen, som ligger i bilens midterkonsol på en slags opladningsmåtte eller plade. Denne løsning vil typisk være for dem, som ikke er interesseret i at bruge mobilen som GPS, til håndfrit opkald eller musikafspilning under kørslen. Her er den eneste funktion i stedet den trådløse opladning, og hvis mobilen ringer undervejs på bilturen er det heller ikke helt ligetil at tage den. Det kan også være en løsning for dem, som allerede har de førnævnte funktioner indbygget i bilen - men det er nok en mindre skare, da flere af de nye biler med disse funktioner typisk også allerede tilbyder trådløs opladning af mobiltelefonen.

Trådløs mobilholder: Hvordan sidder telefonen bedst fast i holderen?

En anden vigtig parameter, når man skal vælge en trådløs mobilholder til bilen, er, hvordan telefonen sidder fast i selve mobilholderen. Det har nemlig noget at sige for dels udnyttelsen af qi opladeren og fleksibiliteten, men faktisk også, hvor godt man passer på sin telefonen.

Lad os se lidt på, hvordan telefonen sættes fast i fire forskellige trådløse mobilholdere.

Mulighed 1)

Når telefonen skal sættes fast i en trådløs mobilholder kan det fx ske ved, at den klemmes ind mellem to fangearme, som sikrer, at telefonen ikke kan falde ud af mobilholderen. Fordelen ved denne måde er, at telefonen typisk sidder rigtig godt fast. Man er altså sikker på, at den ikke lige pludselig falder ud under kørslen, hvilket må siges at være en vigtig parameter. En anden fordel ved denne måde at sætte telefonen fast i den trådløse mobilholder kan være fleksibiliteten. Hvis den trådløse mobilholder samtidig har et hoved, der kan rotere 360 grader kan det nemlig betyde, at du kan vende mobilen i lige præcis den retning, der passer dig.

For nogle - typisk dem med større telefoner - kan det opleves som lidt besværligt at klemme telefonen ind mellem de to fangearme, men det handler i vid udstrækning om at prøve det af et par gange for at få fornemmelsen for det.

Mulighed 2)

En anden mulighed for at sætte telefonen fast i en trådløs mobilholder er ved at telefonens vægt presser en holder ned, som får to gribearme i siden af den trådløse mobilholder til at gribe fat om telefonen og holde den på plads. Det er en meget elegant løsning - både for mindre og større telefoner. Ved denne måde er man også sikker på, at telefonen bliver siddende, dér hvor den skal under hele køreturen.

Mulighed 3)

En tredje mulighed er en trådløs mobilholder, som holder telefonen fast ved hjælp af en magnet. Mens det kan virke som en smart og let løsning, vil vi generelt ikke anbefale denne type trådløse mobilholdere (medmindre du har en nyere smartphone, der understøtter MagSafe trådløs opladning). Det skyldes ganske enkelt, at større smartphoneproducenter, som fx Apple fraråder dette. Magnetismen kan simpelthen gå ind og forstyrre - og ødelægge - teknikken i en smartphone, og det er vel de færreste, der ønsker det.

Mulighed 4)

Den fjerde mulighed for at sætte sin telefon fast på en trådløs mobilholder er ved at lægge den på førnævnte opladningsmåtte eller -plade i bilens midterkonsol, eller eventuelt oppe på instrumentbrættet. Denne type trådløse mobilholder har typisk en skridsikker overflade, som skal afhjælpe telefonen fra at glide rundt, mens bilen er i bevægelse. Når telefonen ligger på den trådløse mobilholder i midterkonsollen fungerer denne løsning udemærket. Men der findes også trådløse opladningsmåtter, som kan ligge på instrumentbrættet, så man stadig kan ane mobiltelefonens skærm. Det siger sig selv, at det skridsikre materiale skal være ualmindeligt stærkt for at kunne klare opbremsninger eller sving med denne type trådløse mobilholdere.

Fleksibilitet: Pros & cons ved forskellige trådløse opladere til bilen

Udover monteringen af en trådløs oplader til bilen, og måden telefonen sættes fast i en mobilholder med trådløs opladning, så er den trådløse mobilholders fleksibilitet og visningsmuligheder også vigtige at holde sig for øje.

Står du og skal købe en trådløs oplader til bilen, kan du overveje disse fordele og ulemper ved forskellige mobilholdere.

Mulighed 1)

Nogle trådløse opladere til bilen giver mulighed for, at telefonen kan drejes 360 grader, når den sidder i den trådløse mobilholder. Det skyldes, at opladerens “hoved” er lavet som en kugle, der kan drejes, men samtidig holde telefonen i den position, man ønsker. Denne type trådløse opladere giver mulighed for enten at have telefonen i traditionel portrættilstand eller vende den om, så den er i landskabstilstand - eller i en hvilken som helst anden vinkel, der passer føreren af bilen eller passagererne bedst. Særligt ved brug af GPS-funktionen er denne fleksibilitet meget rar at have, så man får et større display.

Mulighed 2)

Andre mobilholdere med trådløs opladning giver også god fleksibilitet ved, at de kan drejes i den retning, man ønsker, dog uden at kunne vendes til landskabstilstand (på langs). Langt de fleste bruger formentlig telefonen i almindelig portrættilstand, og for disse brugere giver det, at telefonen kan drejes både til højre og venstre samt justeres op og ned al den fleksibilitet, man har brug for.

Mulighed 3)

Ved den trådløse opladningsmåtte eller -plade, som er nævnt ovenfor, og som ligger i midterkonsollen, lægges telefonen på en skridsikker overflade. Er man type der stadig skæver til sin mobiltelefon under kørslen, og har brug for at den kan vende bådes både på langs og ligge i normal portrættilstand, skal man sørge for, at opladningspladen er stor nok til, at mobilen kan vende begge veje. Men generelt er det ikke denne type mobilholder med trådløs opladning, som giver den største fleksbilitet, og det er nok heller ikke det primære formål, for dem der vælger denne variant.

Mulighed 4)

Der findes også trådløse opladere til bilen, som ikke giver mulighed for hverken at dreje telefonen, justere den op og ned eller vende den til landskabstilstand. Hvis man vælger sådan en type mobilholder med trådløs opladning bør man være sikker på, at den kan monteres et sted i bilen, hvor det faktisk er muligt at se den - og også gerne nå den uden at skulle rykke sig for langt frem i stedet. Helt overordnet er det rart at have mulighed for fleksibilitet, både af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager - og hvis det skulle vise sig, at den trådløse mobilholder ikke kunne monteres lige præcis der, hvor man regnede med.

Hvor kraftig skal en trådløs oplader til bilen være?

Når man skal vælge en Qi oplader til bilen er det naturligt at se på, hvor mange Watt, den skal kunne oplade din smartphone med.

I dette afsnit ser vi nærmere på de forskellige muligheder, du har at vælge imellem i forhold til opladningsstyrken på en trådløs oplader til bilen.

Mulighed 1)

Standarden på de fleste mobilholdere med trådløs opladning - og andre trådløse opladere for den sags skyld - er et output på 5W. Det vil være rigeligt for de fleste brugere, og det sikrer en stabil og effektiv trådløs opladning af din smartphone, mens du er på farten. Det kan både give det boost, der sikrer at din mobil holder resten af dagen, ligesom en trådløs oplader til bilen på 5W betyder, at du kan bruge telefonen til håndfrit opkald, GPS eller afspille musik - og stadig stige ud af bilen med en opladet en smartphone!

Mulighed 2)

Brugere af iPhone 8 og nyere, der gerne vil have et ekstra boost og ønsker en oplader med et output på 7.5 Watt, har mulighed for det. Siden opdateringen til iOS 11.2 blev det muligt at oplade de nyere iPhones med maksimalt 7.5 Watt. Det er ændring i opladningsstyrken som de fleste brugere vil kunne mærke, når de bruger en trådløs oplader til bilen. Ældre iPhones, som ikke har trådløs opladning indbygget, kan stadig få trådløs opladning på 5 Watt ved at bruge en af de trådløse modtagere, vi tilbyder i shoppen.

Mulighed 3)

Mange Android brugere har mulighed for at oplade deres telefon trådløst med et output på 10 Watt. Uden at gå ind i en længere diskussion omkring levetiden på batterier, adaptere og kablers tykkelse - som alle har betydning for, om man får det maksimale ud af de 10 Watt - så vil man selvfølgelig kunne mærke forskel på, hvor hurtigt ens telefon bliver opladet, hvis man bruger en en trådløs oplader til bilen på 10 Watt eller en på 5 Watt. Hvis du har brug for at telefonen bliver opladet hurtigt, bør du gå efter en mobilholder med trådløs opladning på 10 Watt!

Mulighed 4)

Nyere Android telefoner, som fx Samsung Galaxy S9 og Huawei Mate 20 Pro, kan oplades trådløst med hele 15 Watt. Har man en af de nyere telefoner og ønsker at gøre brug af alle de mulige Watt, når telefonen skal oplades trådløst med en mobilholder til bilen, bør man gå efter en trådløs oplader på 15 Watt.

Opsummering: Kig efter dette, når du vælger trådløs oplader til bilen

Nu er det blevet tid til at samle op på gennemgangen af fordele og ulemper ved forskellige typer trådløse opladere til bilen.

Vi har været igennem følgende punkter, du kan tage til overvejelse, når du står overfor at skulle vælge en ny trådløs oplader til bilen.

Montering af trådløs oplader til bilen, vælg imellem:

 • En trådløs oplader til bilen med sugekop, som bliver suget fast til fx forruden
 • En mobilholder med trådløs opladning, der klistres fast (anbefales ikke)
 • En trådløs mobilholder der klipses fast til udsugningen
 • En trådløs opladningsmåtte eller -plade der ligger i midterkonsollen

Hvordan sættes telefonen fast i den den trådløse mobilholder?

 • Telefonen klemmes ind mellem to fangearme (Er din telefon meget bred kræver det lidt øvelse)
 • Telefonen placeres automatisk korrekt, når den sættes i den trådløse mobilholder
 • Telefonen sættes fast ved hjælp af en magnet (Anbefales ikke)
 • Telefonen holdes fast ved hjælp af en skridsikker opladningsmåtte

Hvor fleksibel er den trådløse oplader til bilen?

 • Skal hovedet på den trådløse mobilholder kunne dreje 360 grader og have landskabstilstand?
 • Er du fint dækket ind ved at kunne justere telefonen fra side til side samt op eller ned?
 • Går du efter en trådløs opladningsmåtte, hvor fleksibiliteten betyder mindre?
 • Er du ligeglad med fleksibilitet og visningstilstand? (Undersøg om mobilholderen kan monteres det sted, du regner med)

Hvor kraftig er den trådløse oplader til bilen?

 • Alle har mulighed for at vælge en standard Qi oplader til bilen på 5 Watt
 • Brugere med nyere iPhones kan vælge en trådløs oplader til bilen på 7.5 Watt
 • Android brugere har mulighed for 10 Watt trådløs opladning
 • Brugere med nyere Android telefoner kan vælge en mobilholder med trådløs opladning på 15 Watt